VOORTGANG DECEMBER 2005


Hallo beste sportvrienden,

Het is weer enige tijd geleden dat jullie iets van me hebben gehoord. Zoals jullie allemaal weten is het afgelopen seizoen voortvarend gestart, maar desastreus geëindigd. Het doet me dan ook goed om jullie te kunnen vertellen dat ik volledig ben hersteld. Sterker nog, we zijn alweer bezig met de plannen voor 2006!!

In het laatste verslag hebben jullie de foto’s gezien van de motor. Daar was letterlijk niet veel meer van over. We zijn er later nog achter gekomen dat zelfs het frame krom was. Sas en ik hebben na grondig overleg dan ook besloten dat het beter (lees ook goedkoper) was om het wrak maar te verkopen. Het eerste bod was om te huilen, maar uiteindelijk hebben we een koper gevonden waar we het mee eens konden worden. Het is wel een vreemd gevoel hoor…..om motorloos te zijn.

Maar nu kwam dan het volgende stadium, een andere motor. Er is heel veel moois te koop, maar dat maakt het er niet altijd makkelijker op natuurlijk. Na veel wikken wen wegen hebben we besloten om weer voor een Yamaha R6 te gaan. De reden hiervoor is natuurlijk dat ik bekend ben met het model/stuureigenschappen. Daarnaast heb ik nog wel wat reserve onderdelen liggen wat nooit verkeerd is. Goed, de keus was dus gemaakt als het om het model gaat. Daarna komt dan ook het financiële aspect om de hoek kijken (eigenlijk andersom natuurlijk). Goed, er lag geld van het wrak maar dat was uiteraard niet genoeg om er een andere motor van te kopen. Met financiële steun van zowel mijn vader als mijn moeder, waarvoor zeer veel dank, kwam dus toch de mogelijkheid om een andere motor aan te schaffen.


En die andere motor is er!! Het is zoal gezegd een Yamaha R6 geworden. Het betreft een kant en klare racer met een frame uit 2001 en een blok uit 2002. De motor is voorzien van een aangepaste luchtinlaat, K&N luchtfilter en Dynojet kit. Hierdoor zal de motor iets meer vermogen op het achterwiel hebben dan mijn oude. Daarnaast is de originele vering vervangen door WP (zo’n beetje het beste
wat je kunt hebben) en zullen we gebruik gaan maken van verschillende tandwielverhoudingen. Het grootste deel van het komende jaar zal er gereden gaan worden met Pirelli SuperCorsa Pro banden met medium compound, zowel voor als achter. Ook is er een stuurdemper gemonteerd om de grootste klappen aan de voorkant op te vangen (voorkant wordt nl erg licht bij het accelereren en bij het neerkomen van het voorwiel wil het stuur nog wel eens erg schudden). En dan hebben we het grootste deel wel zo’n beetje gehad.


Het achterwiel heb ik ook gekocht, maar ligt ter opslag in huis.

Mijn pak heeft gelukkig weinig schade opgelopen tijdens de val, mijn helm echter is een ander verhaal. Er zal een nieuwe helm gekocht moeten gaan worden. Mijn oude helm was het topmodel van Arai. Deze kost dan ook zo’n €900. Nu heb ik zowel met Arai als met Suomy contact gehad ivm eventuele sponsorkorting. Als de helm goed zit zal het waarschijnlijk een Suomy gaan worden. Daar krijg ik als licentiehouder 45% korting (bij Arai was dat maar 10%). Misschien is het wel leuk als jullie eens kijken op de site van Suomy (www.suomy.com) en mij eens laten weten waar jullie voorkeur naar uit gaat. Welke vinden jullie mooi passen bij de motor (zie foto’s) en mijn pak (blijft blauw/wit/zwart). Ik zal er zeker rekening mee houden bij de aanschaf van mijn nieuwe helm!

Door alle kosten die tot nu toe gemaakt zijn en de kosten die nog gaan komen zal ik volgend jaar naar alle waarschijnlijkheid, helaas, geen KNMV-cup gaan rijden. Ik zal hier een B-licentie voor moeten halen, en de totale kosten daarvan zijn ongeveer €850,-
En dan pas mag ik Cup gaan rijden. Terwijl de kosten bij de ZomerAvondCompetitie (om mee te mogen doen) zo’n €185 zal bedragen. Wel erg jammer, want de Cup is een stuk professioneler en daar zou ik een stuk meer kunnen leren. Maar misschien komen er nog wel meer sponsors bij die voor een leuke financiële injectie zorgen, wie weet. Kennen jullie nog bedrijvige mensen die er wel interesse in hebben, laat het ons weten zou ik zeggen.

Goed, nu zijn jullie weer een beetje op de hoogte van het reilen en zeilen van ons raceteampje. De meeste van jullie zien we de komende tijd nog wel, maar we willen iedereen alvast een heel fijne kerst toe wensen en een heel goed uiteinde.

Groetjes,


DSS-Racing