VERSLAG ASSEN 12 APRIL EN ZOLDER 23 APRIL 2006Woensdag 12 april zou het dan zo ver zijn… De eerste wedstrijd van het seizoen. Op het vernieuwde Assen nog wel. Het circuit waar ik vorig jaar zo hard ben gevallen. Ruim een week voor de wedstrijd was ik al zenuwachtig, de valpartij van vorig jaar zit nog goed in het geheugen. Dinsdagochtend de “nieuwe” camper opgehaald bij de stalling. Accu’s leeg dus dat begon al goed. Uiteindelijk wilde de camper toch starten en meteen naar huis gereden. Eenmaal thuis aangekomen meteen maar de gastank gevuld voor het fornuis en de kachel. En meteen kwam het tweede probleem al aan het licht! Er was een gaslek!! Tot overmaat van ramp was ook Sem niet echt lekker, had wat last van z’n tanden. Ook de weerberichten voorspelden niet veel goeds. Uiteindelijk dus maar besloten om eerst de camper eens in orde te maken en de eerste wedstrijd van het jaar voorbij te laten gaan. Helaas, maar achteraf zeker de juiste keus gezien het lek in de camper en het weer op de wedstrijddag zelf. Ook dat ik de motor nog moest leren kennen en mijn val van vorig jaar hebben meegespeeld. Ik heb dus geen verslag van de eerste wedstrijd van het jaar.

Maar goed. Na regen komt zonneschijn zeggen ze en dat hebben we aan den lijve mogen ondervinden!! Het gas probleem van de camper hadden we ondertussen opgelost (met dank aan Theo) en we wisten nu ook hoe alles in de camper werkte. We hadden besloten om de eerste keer toch maar met z’n tweetjes te gaan. Ten slotte wisten we niet hoe we het zelf in de camper zouden hebben.

Zaterdagavond rond 20.00 uur aangereden naar het zonnige Zolder. De voorspellingen beloofden veel goeds!! Heel de dag zon en een graadje of 18. En dat klopte aardig.

Nadat we aangekomen waren en onszelf hadden geïnstalleerd zijn we maar gaan slapen. Wat een verbetering is de nieuwe camper ten opzichte van Gerrit!! We hebben niet alleen veel meer ruimte, maar hij ligt ook een stuk lekkerder!!

De volgende ochtend de motor laten keuren en inschrijven. Tijdens de rijdersbriefing werd ons op het hart gedrukt om toch een beetje rustig aan te doen omdat het asfalt over het hele circuit vernieuwd is. Het kon nog glad zijn!! Is altijd fijn om te horen als je je nieuwe motor nog uit moet proberen en 8 maanden niet hebt gereden.


De eerste sessie zat ik er erg verkrampt op. Ik had geen zin om te vallen en moest erg wennen aan het omgekeerd schakelen. Ook het snelgas had ik niet zomaar onder de knie. Ondertussen waren Robert (buurjongen) en Vincent (z’n zwager) gearriveerd. De tweede sessie ging het al wat beter. Mijn rondetijden gingen omlaag en ik zat wat beter in mijn vel. Wel had ik het idee wat onbalans in mijn motor te voelen, maar dat kon ook aan de vering liggen omdat deze nog stond in de afstelling van de vorige eigenaar. Robert en Vincent waren net vertrokken en toen kwamen Christ en Marijke met Sem aan. Ik was erg benieuwd hoe Sem het zou vinden maar hij had het duidelijk naar zijn zin. Om 14.00u zou de derde sessie beginnen en net daarvoor kwamen ook Danny en Erica er aan. Het was een gezellige boel bij onze camper!! Het eerste rondje weer even rustig aan gedaan om daarna eens lekker te knallen! Dat ging goed op één of twee momentjes na. Dat was ook te zien aan mijn rondetijden, die kwamen steeds dichter bij mijn snelste tijd van vorig jaar.

Ik was de dag begonnen met een andere achterband (Metzeler) dan waar ik normaal (Pirelli) mee rijd. De Metzeler was iets zachter wat de grip ten goede komt, maar de levensduur niet. Doordat ik absoluut nog niet vloeiend aan het rijden was had ik voor de vijfde sessie mijn achtervering zowel ingaand als uitgaand wat zachter gezet. Dan zou de vering wat meer opvangen in plaats van dat de band de krachten opvangt bij het uitkomen van de bochten. Ook monteerde ik weer een Pirelli band. Deze combinatie leidde tot mijn snelste rondetijd van de dag (voor mij althans)!! Ik was nog maar 0,2 seconde verwijderd van mijn persoonlijk record op Zolder! En dat na acht maanden niet te hebben gereden!! Dat was niet verkeerd vond ik zelf. Jullie zullen begrijpen dat het dus een geslaagde dag was in alle opzichten. Het weer was goed, de camper was goed en ik ben er op blijven zitten en was weer bijna net zo snel als vorig jaar. Het is dus een goed begin van het seizoen geweest en ik heb er meer zin in dan ooit!


Helaas heb ik nog geen nog geen actie foto’s (heb ze wel besteld) maar die komen bij het volgende verslag er wel bij. Wel heb ik een foto van de nieuwe camper. Mochten jullie dan (weer) eens komen kijken dan weet je in ieder geval bij welke camper je moet zijn. Wel een klein tipje: neem een stoel mee voor jezelf want die hebben we niet bij. De eerstvolgende keer wordt mijn eerste wedstrijd van het seizoen. Dit speelt zich af op maandag 8 mei op het GP circuit van Zandvoort. Zoals het er nu voor staat zal ik daar in de S2 starten. Dat is dus de op één na snelste groep.

Groetjes en tot de volgende keer!!

Dave