VRIJE TRAINING ZOLDER 27 APRIL 2007


De kop is er af! Eindelijk heb ik weer gereden! De laatste keer was in augustus 2006 dus je kunt wel zeggen dat ik er zin in had!!!

Er is wel een en ander aan vooraf gegaan. Uiteraard hadden we de camper uit de stalling gehaald, starten en aanrijden! 32 jaar oud is hij inmiddels maar dit was geen probleem. Ik had de motor voorzien van nieuwe remblokken, remolie, motorolie en filter. Via een oude bekende coureur had ik een setje slicks (weliswaar gebruikte) op de kop kunnen tikken en het was de bedoeling om donderdagavond 26 april rond een uur of zeven aan te rijden.

Echter verliep het allemaal een beetje anders……Er bleek een bout afgebroken te zijn die de bladveren van de aanhanger op zijn plek moest houden! Dit probleem heb ik, zeer professioneel, opgelost met een spanband. Ook ging het inpakken van de spullen in de camper zeer stroef. Het was dan ook weer de eerste keer in ruim 8 maanden. Ik bleek ook een hoop spullen vergeten te zijn. Is weer een les om toch maar alles op te schrijven wat ik nodig heb/mee moet nemen.

Maar goed, uiteindelijk vertrokken we om half negen richting Zolder. We waren de afslag Boxtel net voorbij en Sas werd erg misselijk. Ik wilde stoppen bij het tankstation net na die afslag en wat gebeurt er… De camper stopt ermee!! Ik zet hem op de vluchtstrook en er komt een hoop rook onder de motorkap uit! Ik ga kijken en er wordt veel koelvloeistof uit gespoten. De ANWB gebeld, binnen een half uur is er een monteur gearriveerd en de thermostaat blijkt kapot te zijn. Dit probleem wordt goed opgelost en we kunnen onze reis gelukkig weer voort zetten. Uiteindelijk arriveren we om half twaalf ’s- avonds op het circuit, drie uur later dan gepland.

Na een zeer slechte nachtrust ben ik ‘s- ochtends maar eerst eens even gaan douchen om vervolgens de motor te laten keuren en me in te schrijven. De eerste sessie maar eens rustig aan gedaan. De chicane voor de heuvel was weer verlegd en is hierdoor een stuk langzamer geworden dan vorig jaar. Ik kon nu eindelijk ook mijn laptimer gaan uitproberen! Tijdens het rijden bleek dat ik een 1.44,98 gereden zou hebben! Dit zou bijna vier seconden sneller geweest zijn mijn snelste tijd ooit op Zolder. Ik kon het niet geloven want zo goed had ik nu ook weer niet gereden. Mijn gevoel had me niet bedrogen, mijn laptimer stond niet goed ingesteld.

De tweede sessie ging het al wat beter, blijft verbazingwekkend eigenlijk hoe snel je weer gewend bent om redelijk rond te gaan op een circuit. Tijdens deze sessie klokte ik een 1.52,04 wat ik niet verkeerd vond. De baan is nu toch weer zo’n twee seconden langzamer dan vorig jaar toen ik een 1.48,20 op de klokken zette. Ik zat al dus op minder dan twee seconden van dezelfde tijd als vorig jaar.

De derde/vierde/vijfde en zesde sessie ben ik niet meer onder de 1.53 gekomen. Ik was wel vrij constante tijden aan het rijden. Echter heb ik tijdens al deze sessies heel veel mis geschakeld tijdens het terug schakelen, ook had ik veel moeite om goed te remmen. Het zal wel te maken hebben met het feit dat het weer de eerste kaar in maanden was. Het belangrijkste van deze dag was om er weer in te komen, alles heel te houden en plezier te hebben. Ik mag zeggen dat het dus wel een geslaagde dag was ondanks de opstartperikelen.

Dan wil ik nog even het volgende vermelden: ik heb er twee sponsors bij! De eerste is schoorsteenveegbedrijf Correct. Dit is een bedrijf wat al meer dan 15 jaar ervaring heeft in deze sector. Adresgegevens zijn: Ketsheuvel 5, 5231 PR ‘s- S-Hertogenbosch, tel. 073-6400020. De tweede is schildersbedrijf Buitenkamp. Dit bedrijf vindt je aan de Zilverlinde 12, 5237 HG ‘s-Hertogenbosch, tel. 073-6424140. Uiteraard zullen de bedrijfslogo’s ook op de website komen!

De eerste race is donderdag 10 mei op het circuit van Zolder. Even een paar kleine aanpassingen aan de motor en we zijn er weer klaar voor!! Tot de volgende keer.

Dave