VERSLAG SPRINTRACE ZOLDER 19 JULI 2007


Zo, de sprintrace van 19 juli te Zolder was een lekkere! Niet voor wat betreft het weer maar wel voor wat betreft het rijden!!

Woensdag de 18e hadden we op ons gemakje de camper ingeladen. Sem zou nu ook weer meegaan, het was zijn eerste keer dit jaar. De heenweg was goed verlopen op één momentje na…..de tv viel tijdens het verlaten van een rotonde van het aanrecht af. Ik had hem met mijn stomme kop niet in de kast gezet. Gelukkig deed de tv het gewoon nog zodat Sem in ieder geval tv kon kijken.

Eenmaal op het circuit aangekomen was het weer goed. Het zonnetje scheen en we hebben de camper helemaal slaapklaar gemaakt. Na een onrustige nachtrust (ik blijf slecht slapen in dat ding), ben ik me de volgende ochtend maar eerst eens gaan inschrijven. Ik had me weer in de B- groep ingeschreven omdat ze in de A- groep echt heel hard rijden.

Omdat de weersvoorspellingen goed waren had ik geen regenbanden meegenomen. Ik had een nieuwe slick voor laten monteren en had besloten om voor de vrije training een oude achterband om te draaien. Dit heb ik vorig jaar ook wel eens gedaan omdat de linkerkant nu eenmaal niet zoveel te lijden heeft als de rechterkant. En als het droog is heb je dat kleine beetje profiel toch niet nodig.

Vrije training :

De eerste twee rondjes maar eens rustig aan gedaan. Een nieuwe voorband is toch anders inrijden dan een nieuwe achterband, vind ik althans. En daarna…..gas erop!! Ik kon goed aan mezelf merken dat dit de derde keer was dat ik reed. Ik had lekker veel vertrouwen en alles ging eigenlijk best goed. Ondanks dat ik met een oude achterband reed gaf deze geen krimp en ik reed dan ook een 1.49,202. Leuk om te weten is dat het circuit ongeveer twee seconden langzamer is geworden dan vorig jaar. En toen reed ik een 1.48,2. Ik was nu dus een seconde sneller dan mijn beste tijd! Dat beloofde veel goeds dus!! Wat ook erg leuk om te weten is dat we ook de sectortijden hebben gekregen. En wat bleek?? In de eerste sector was ik het snelst van heel de B- groep! De tijd van die sector is de hele dag door niemand verbeterd….we zullen het maar niet over de overige sectoren van het circuit hebben ;-)

Kwalificatietraining

Hier kan ik heel kort over zijn. Die was gewoon niks! Waarom niet? Omdat er iemand tijdens de sessie voor ons was gevallen en het duurde heel lang voordat hij van de baan was. De wedstrijdleiding besloot, om het dagschema niet in de soep te laten lopen, onze kwalificatietraining af te lasten. Jammer voor ons coureurs, maar ook jammer voor mijn moeder en stiefvader die inmiddels ook gearriveerd waren. Dit betekende dat de vrije training ook meteen de startopstelling was. Ik mocht dus vanaf een negende plek vertrekken.

Race 1

Voor de kwalificatietraining had ik een nieuwe slick achter gemonteerd. Goed, deze was voor de wedstrijd ook nog helemaal nieuw dus. 20 minuten voor aanvang van de race moesten we ons opstellen in het parc fermee (zoals dat zo mooi heet). Maar al voordat ik daar naar toe reed begon het te druppelen! En het hield niet op!! Ikke balen natuurlijk! Stond verdomme op slicks! We hadden twee opwarmrondes dus deze gebruikte ik maar om de achterband in te rijden en om te kijken of het nergens nat/glad was. Tijdens het opstellen voor de start nog maar even snel gekeken naar de banden van de andere coureurs. En wat bleek….deze waren allemaal kurkdroog. En dat betekende voor mij maar één ding, gas geven! En dat heb ik gedaan hoor. Ik had een redelijk goede start en was lekker in gevecht met twee andere coureurs. Eentje ook op een 600 cc motor en de andere op een 1000 cc motor. Helaas kon ik ze net niet voorbij en eindigde ik op een tiende plek, maar man wat had ik lekker gereden! Helaas was ik niet sneller dan in de vrije training maar dat boeide me eigenlijk niet zo. Alles heel gehouden en lekker gereden, dat was voor mij het belangrijkste!

Race 2

Deze heb ik helaas niet gereden omdat het steeds harder begon te regenen. Na veel twijfelen besloot ik dus maar om alles in te pakken en met een goed (race)gevoel naar huis te gaan. Ik baalde wel een beetje dat ik zo weinig had gereden, maar goed….mijn gevoel was weer terug en dat had ik de eerste twee keer dat ik reed dit jaar toch niet echt helemaal.

Zoals ik de vorige keer al had aangegeven zal donderdag 9 augustus de laatste keer zijn dat ik rijd. Ik hoop dan maar dat het weer nu weer eens mee werkt en dat ik deze dag lekker kan afsluiten. Het zal wel vreemd zijn om te weten dat dit, voorlopig, de laatste keer is dat ik zal rijden. Maar als ik weer begin zijn jullie de eerste die het weten! Dat beloof ik jullie!! Mocht je 9 augustus niets te doen hebben……

Met vriendelijke motorgroeten,

Dave