VERSLAG ASSEN 9 APRIL 2005

Nou, hier is dan het eerste verslag van het seizoen! Tevens is dit dus mijn eerste verslag ooit!

Ik zal maar eerst eens beginnen met wat er, voordat ik heb deelgenomen aan de eerste wedstrijd, gebeurd is met de motor. Er zijn een aantal basis aanpassingen gedaan om de straatmotor om te bouwen naar een circuitmotor. Je kan het zo gek maken als je zelf wil, maar dat kost ook een hoop geld. Eerst maar eens goed leren rijden en dan zien we wel verder.

Wat is er veranderd aan de motor? Eerst is de motor gestript, alle originele kuipdelen verwijderd. Evenals de verlichting, spiegels, claxon, standaard en misschien nog wat klein grut. Daarna hebben we de remblokken (voor) vervangen door race-remblokken (kunnen beter tegen hogere temperaturen) en hebben we de voorkant een beetje laten zakken. Dit is gebeurt om een scherper stuurgedrag te verkrijgen. Hiervoor mijn dank aan Bart.

Het kuipwerk wat ik gebruik tijdens de races en trainingen is een imitatie van het origineel, alleen dan zonder uitsparingen voor de verlichting (heb ik toch niet nodig). Dit kuipwerk had ik al passend gemaakt, dus dat hoefde alleen nog maar gespoten te worden. Dit is op een zeer goede wijze gebeurt door Peter Beaard van Peter Beaard auto’s en motoren. Daar ik met Peter de afspraak heb gemaakt reclame te maken voor zijn bedrijf heeft hij mijn kuipjes kosteloos gespoten. En het moet echt gezegd worden…hij heeft heel goed werk afgeleverd!!
Goed, nadat het kuipwerk gespoten was heb ik alles gemonteerd op de motor. En daarmee was de motor klaar voor het seizoen!

De wedstrijd dan.
Vanuit de organisatie hadden ze twee dagen gepland. Te weten 8 en 9 april. Dit hadden ze gedaan ter compensatie van het, waarschijnlijk, wegvallen van de wedstrijd op het circuit van Zolder (B) en omdat de lay-out van het TT circuit van Assen is gewijzigd. Aangezien ik nog nooit op het circuit van Assen heb gereden was dit voor mij zeer welkom. Maar gezien de weersvoorspellingen en het feit dat we Sem niet zo lang kunnen missen hadden Sas en ik besloten om alleen maar 9 april te gaan. Dit maakte het wel meteen een stuk spannender omdat ik zo eigenlijk maar heel weinig rondjes zou kunnen rijden voordat ik deel zou nemen aan de wedstrijd! Daarbij kwam dan ook nog eens het feit dat ik niet wist hoe mijn motor zou reageren op het verlagen van de voorkant, maar daar zou ik snel genoeg achter komen….

De avond voor de wedstrijd alle spulletjes klaar gezet. Sem weggebracht naar opa en oma (waarvoor dank) en geprobeerd om op tijd naar bed te gaan. Maar de spanning sloop er zowel bij Saskia als bij mij in, dus van slapen kwam maar erg weinig. Omdat het inschrijven en keuren van de motor plaats zou vinden vanaf 06.30u wilde ik wel op tijd vertrekken. Dus om half vier uit bed gegaan, de spullen in de auto gezet en de motor op de aanhanger. Om vijf uur (vindt dus echt allemaal ’s morgens plaats!!) in de auto en richting Assen vertrokken. Sas had van alles klaar gemaakt, dus onderweg tijdens het rijden lekker gegeten. Uiteraard was het niet druk op de weg en om iets over zeven stonden we in het paddock terrein van het bekende circuit van Assen.

We stappen uit de auto en het eerste wat we tegen elkaar zeiden was KOUD!!! Het was maar 3 graden en het waaide hard!! Eerst maar eens inschrijven… Tijdens het inschrijven kom ik toevallig twee bekenden tegen die al een aantal jaren racen. Altijd gezellig natuurlijk. Na het inschrijven de partytent opgezet en de motor van de aanhanger gehaald. Ondertussen was het nog gaan hagelen ook!!

De eerste training vond plaats vinden om 09.00u. We kregen voorafgaand wel een waarschuwing want het circuit was nog nat. Dat was dus erg fijn om te weten!! Die vrije training duurde welgeteld twee rondjes omdat er iemand in de GT bocht af ging. Mijn eerste indruk van het circuit was wel positief, maar of dat ik na twee rondjes al wist hoe dat ik elke bocht moest insturen en waar mijn rempunten waren….nou nee, niet dus. Maar goed, er zou na deze vrije training nog een tijdstraining plaatsvinden. Ondertussen had het ook al gesneeuwd, dus dikke pret!! Gelukkig waaide het zo hard dat de baan redelijk snel opdroogde. De tijdstraining dan maar….deze gebeurde, gelukkig, met droog weer. Ik realiseerde een tijd van 1:54.591 wat een vijfde starttijd betekende, dus dat viel me niet tegen. Ondertussen waren mijn vader en Siegfried gearriveerd en de eerste manche zou plaatsvinden om 11.40u.

De eerste manche.
Spannend, ik kan er niets anders van maken. Ik heb nog nooit een wedstrijd gereden en nu sta ik op de tweede startrij!!! Er wordt door de wedstrijdleiding aangegeven dat er twee opwarmrondes zijn ivm de temperatuur van het asfalt (4 a 5 graden!!). Nadat de twee opwarmrondes voorbij zijn zoekt iedereen zijn plek op de grid. Er wordt aangegeven dat iedereen klaar staat…..de lampen gaan op rood….ik geef gas totdat mijn naald van de toerenteller rond de 8000 rpm staat….de lampen gaan uit en ik laat de koppeling los…daar gaan we!!! Ik heb een goede start en lig derde in de eerste bocht! Nog meer gas…en we duiken met een dikke 200 per uur van een rechter naar een linkerbocht!! Dit is gaaf!! Maar in een van de volgende rechterbochten breekt mijn achterkant uit en mijn hart bonkt in mijn keel!! Het vertrouwen in de achterband is meteen weg en ik rijd niet zo lekker meer. Al met al wordt ik toch nog zesde en heb een tijd gereden van 1:50.123!! Dus toch een dikke vier seconden sneller!!

De tweede manche.
Wederom spannend, ondanks dat ik nu weet wat er komen gaat. En weer is mijn start goed! En ik duik nu als tweede de eerste bocht in!! Tijdens deze manche wordt ik maar door een man ingehaald dus eindig ik op een verdienstelijke derde plaats op 14 seconden achter nummer 1! En ik heb nu een beste tijd gereden van 1:49.307!! Dus weer sneller!! Ik had ook lekker gereden, begin alleen wel heel veel pijn te krijgen in mijn linkerpols van het koppelen. Moet nog echt wennen aan het weer rijden, maar dat komt goed!!

De derde en beslissende manche.
Door de wedstrijdleiding is besloten om een derde manche te rijden en de uitslag van deze manche is beslissend voor de eindstand. Ik twijfelde nog of ik wel mee zou rijden omdat ik toch al erg moe was en veel last had van mijn pols. Toch besloten om mee te doen met de gedachte van :”we zien wel, gaan lekker rijden.”
Ik mocht nu dus vertrekken vanaf de derde plek en dus vanaf de eerste startrij!! En wat voor een start dat ik had!! Ik laat iedereen achter me en duik als eerste de nationale bocht in!! Voor mijn gevoel gaat het lekker dus gas erop. De achterband doet ook goed z’n best en het gaat lekker!! Na de eerste doorkomst lig ik nog steeds op kop en dat houd ik vol tot bijna de tweede doorkomst!! Het klopt wel wat ze zeggen….het is makkelijker om te volgen dan te leiden (is geen excuus, maar toch). Als we worden afgevlagd ben ik geëindigd als vierde met een snelste tijd van 1:47.267!! Dus weer twee seconden sneller!! En ontzettend lekker gereden, alles heel gehouden en veel geleerd!
Ik heb een mooie prijs gekregen en een bosje bloemen! Meteen een leuke herinnering aan mijn eerste keer Assen en mijn eerste wedstrijd.

Al met al is het dus een geslaagde dag geweest. Ondanks dat ik maar twee uurtjes geslapen heb, een dikke 200 km heb moeten rijden om op plaats van bestemming te komen, dat we zon/regen/hagel/sneeuw en wind hebben gehad en dat het gruwelijk koud is geweest! Dus voor nu, stickers plakken van de sponsors en de motor klaar maken voor de volgende wedstrijd. Deze gaat plaats vinden op het circuit van Zandvoort en wel op 2 mei. Nu maar hopen dat we dan wat beter weer hebben en weer alles heel houden.

Nogmaals iedereen bedankt voor jullie support!!

Met vriendelijke motorgroeten,

Dave